Treo 270 var en betydelig videreutvikling fra de tidligere Palm- og Handspringmodellene. For det første var Treo 270 en telefon, og for det andre hadde skjermen hadde farger. Dette var store nyheter i 2002, men likevel ikke nok til at Handspring fikk en dominerende posisjon i smarttelefonmarkedet. Med unntak av Blackberry, som i 2008, da dette ble skrevet, kan vise til god markedsutvikling, er det ingen PDA'er som har klart overgangen til mobiltelefoni med suksess. Utviklingen har gått den andre veien, det vil si at de som har hatt suksess på smarttelefonområdet er mobiler som har utviklet og inkludert PDA-funksjonalitet.
Treo 270 er relativt stor, men har gode, avrundede former og ligger godt i hånden. Den store glassflippen tjener som beskyttelse for skjerm og tastatur. På innsiden av flippen er ørehøytaleren plassert, det betyr man får en komfortabel avstand mellom øre og munn ved ringing. En effekt av det store lokket er man ikke trenger å kline mobilen inntill kinnet og haken når man snakker. På denne måten er 270 fri for de stygge og sjenerende fettflekkene som normalt danner seg på skjermen når man bruker mobilen til å snakke i.
Innsetting av SIM-kort er en av de beste og enkleste Mobilmuseet har sett. I denne amerikanske, mexikanskproduserte mobilen er der en egen luke på baksiden som man åpner, og der legger man kortet pent på plass. Enklere har det aldri vært.
270 har en berøringsskjerm, med ganske grov oppløsning. Brukergrensesnittet er lite forandret fra tidlige Palm-modeller. Pekepinnen er videreutviklet og har fått en solid form. Som det fremgår av bildet har man også fått plass til et par sentrale knapper nederst på enheten, utenfor lokket.
Treo 270 er en tobåndstelefon (900 og 1900), og har GPRS. Fargeskjermen har relativt lav oppløsning (passiv matrise med 4000 farger), og er berøringssensivit. Den har et minne på 16 MB. Treo 270 måler 110x69x18 mm, og veier 147 gram.
Mobilmuseets versjon er helt strøkent.
Handspring 270 er donert av J.A. Vethe.